perjantai 7. syyskuuta 2012

6kk jo täynnä

Puoli vuotta jo penskalla täynnä. On kyllä nopeasti aika mennyt ja koira muuttunut todella paljon niin luonteeltaan kuin olemukseltaan. Ison koiran kokoinen, mutta pennun oloinen. Hauska yhdistelmä. Lenkillä välillä kuulee ihmetteleviä kysymyksiä, että onko oikeesti vielä pentukoira!?!

Tänään käytiin eläinlääkärillä. Remu sai rabies-rokotuksen. Painoa 28,3kg. 9kg tullut viime käynnistä (heinäkuun 4.) ja ell:n mukaan ihan hyvää tahtia on kasvanut. Katsoi jalkojakin, suorilta näyttivät etujalat, takajalat hieman ulospäin kääntyneet, mutta Remun asento oli aika huono ja ei seisonut kunnolla. Ell sanoi, että tässä iässä jalat vielä saavatkin olla 'tuollaiset'. Mutta ei siis mitään huolen häivää. 

Remu on oppinut kävelemään hienosti hihnassa, ei harrasta vetämistä juuri lainkaan. Ostin valjaat ja näistä on ollut suuri apu. Joustava talutushihna on myös todettu hyväksi, jos sattuu nykäsemään kovemmin, niin se vetäisy ei tunnu taluttajan käsivarressa eikä tunnu koirastakaan pahalta. 

Ainoa murhe lenkeillä on Remun ärsyttävä tapa käydä kesken lenkin repimään talutushihnaa tai käsiin hyppiminen. Ei kovasti ota hampailla kiinni. En tiedä hamuaako herkkupaloja vai onko tämä jotain paimennusta, mutta perin ärsyttävää se on. Kieltosanat kaikuvat kuuroille korville, kunnon maahan runttaaminen ja ärähtäminen tuo yleensä tuloksen. 

Autossa kuolaa edelleen, nykyään on korkeutta koiralla jo niin paljon, että pystyy seuraamaan liikennettä takaboxissa. Veneily on edelleen mukavaa koirasta, nykyisin tahtoo olla keulakoirana, tosin se tuottaa vähän hankaluuksia kun sitten kahden ihmisen paikka menee siinä kun Remu valtaa penkin. Kompromissina ollaan nyt tehty niin, että Remu seisoo keulapenkkiä vasten ;)


Ei kommentteja: